Русия вероятно е загубила до половината от целия си оперативен танков

...
Русия вероятно е загубила до половината от целия си оперативен танков
Коментари Харесай

Наблюдатели: Русия може да е загубила до половината от годните си танкове от началото на войната

Русия вероятно е изгубила до половината от целия си действен танков парк от началото на войната в Украйна, съгласно информация, събрана от група за мониторинг, представена през днешния ден от Си Ен Ен.

, разследващ уеб страница с отворен код, събира образни доказателства за загуби на военна техника в Украйна от началото на нахлуването на Русия на 24 февруари 2022 година

Групата съобщи тази седмица, че е удостоверила 1000 разнообразни загуби на съветски танкове във войната. В него се споделя, че още 544 съветски танка са били пленени от украинските сили, 79 развалени и 65 изоставени.

Това число не включва загубите, които " Oрикс "  не е съумяла да удостовери образно, сподели Якуб Яновски, боен анализатор, който сътрудничи на блога на " Oрикс " - Той е пресметнал, че действителните загуби на Русия може да са доближават до към 2000 танка.

„ Русия стартира войната с към 3000 оперативни танка... тъй че има огромен късмет Русия да е изгубила половината от (своите) използваеми танкове “, сподели Яновски.

Танковете бяха главен фокус на съветското нахлуване в Украйна и се преглеждат като основни средства за Русия или за Украйна да завземат територия на бойното поле.

Според данните на " Орикс " над 500-те пленени съветски танка повече от покриват 459-те танка, които Украйна е изгубила. И още танкове са на път към Украйна. От предишния месец Киев получи обещания за съвременни танкове от Германия, Съединените щати, Англия и други западни сътрудници. Нещо повече, за тези танкове се счита, че превъзхождат технологически съветските. 

Руската бронетехника се показа зле в Украйна, отбелязва Си Ен Ен. Месеци след началото на войната анализаторите видяха недостатък в дизайна на съветските танкове - входящ противотанков снаряд може да взриви цялото им хранилище за муниции. Често последвалите експлозии изхвърлят куполите на танковете.

Експерти също означават, че съветската ризница е била поддържана зле преди войната и някои танкове на склад може да са били използвани за аварийни елементи за тези, които са на фронта.

Яновски споделя пред Си Ен Ен, че Москва е имала към 4000 танка в запас преди началото на войната.

„ На хартия Русия към момента има доста танкове, само че доста от тях не са били вярно съхранявани и може да е мъчно да бъдат наново задействани бързо “, сподели той.

Дори ако всички те могат да бъдат приведени в деяние, Москва отново ще бъде загубила към 30 на сто от предвоенните си танкови сили, споделя Яновски. По думите му производството на нови аварийни танкове ще бъде мъчно за Москва.

„ Поради наказания може да се наложи да заменят датчиците и електрониката с по-нискокачествени заместители – и количеството, което могат да произведат в близко бъдеще, е дребна част от това, което губят. Тези материални загуби... не са търпими “.

Общото число на загубите на съоръжение от Русия - когато към танковете се прибавят бойни машини на пехотата, бронетранспортьори и други транспортни средства - е съвсем 9100, се споделя в уеб страницата на " Орикс ". Общите загуби на съоръжение на Украйна са 2934, се показва в него.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР